Marieke Weersink nieuwe bestuurder van OlmenEs

De Raad van Toezicht van OlmenEs is blij met de benoeming van Marieke Weersink als directeur – bestuurder voor OlmenEs. Zij is hiermee opvolger van Rob de Breij en begint per 1 september 2024 bij OlmenEs te Appelscha (Frl).

De Raad van Toezicht van OlmenEs is blij om haar besluit wereldkundig te kunnen maken: de komst van Marieke Weersink als opvolger van Rob de Breij. Zij vervult vanaf 1 september 2024 de rol van directeur – bestuurder van OlmenEs.

Marieke heeft veel ervaring in de gehandicaptenzorg, maar ook in andere sectoren. Op dit moment is zij directeur Rayon Noord Humanitas DMH. Voorheen bekleedde zij o.a. functies als directielid bij Trajectum en als regiomanager bij Accare.

Als Raad van Toezicht hebben we er alle vertrouwen in dat Marieke het antroposofische gedachtengoed van OlmenEs op een goede manier weet te verbinden met haar kennis van de sector. Wat haar typeert is een onderzoekende houding naar wat mensen beweegt; dit past ons inziens heel goed bij de antroposofie. Bovendien heeft Marieke elders laten zien dat zij in staat is om de bedrijfsvoering aan te passen aan de vragen van de tijd.

Dit is wat Marieke zelf zegt over haar komst naar de organisatie: “Ik kijk enorm uit naar de nadere kennismaking met OlmenEs, de organisatie en de mensen die er werken en wonen. Het voelt als een eer om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van OlmenEs en daarmee te starten in het jaar dat OlmenEs 30 jaar bestaat. Ik doe dat heel graag samen met jullie en volop in verbinding met wat er om ons heen gebeurt.”

Marieke woont in Zwolle is 55 jaar, getrouwd en heeft studerende kinderen van wie de jongste net het ouderlijk huis heeft verlaten om op kamers te gaan.

Als Raad van Toezicht wensen wij Marieke veel succes bij OlmenEs en de mensen van onze organisatie een goede tijd en prettige samenwerking met de nieuwe bestuurder.

Enny van der Wiel

Voorzitter RvT


Laatste blogberichten

Nieuwe locaties Platanus en Ilex geopend op OlmenEs-terrein

OlmenEs is verheugd om aan te kondigen dat twee nieuwe gebouwen op ons terrein in Appelscha zijn geopend: woonhuis Platanus en werkatelier Ilex. Deze nieuwbouwlocaties markeren een belangrijke stap in de uitbreiding en verbetering van onze zorg- en werkvoorzieningen voor bewoners met een verstandelijke beperking.

100 jaar Heilpedagogiek en Sociaaltherapie: Vier met ons mee!

In 2024 vieren we een bijzondere mijlpaal: 100 jaar heilpedagogiek en sociaaltherapie vanuit de antroposofische mensvisie. Deze zorg voor mensen met een verstandelijke beperking heeft zich de afgelopen eeuw sterk ontwikkeld, soms in lijn met de maatschappelijke stroom, soms er dwars tegenin. Wat altijd overeind bleef, is de essentie van antroposofische zorg: de mens in zijn geheel zien en samen actief worden.