Nieuwe locaties Platanus en Ilex geopend op OlmenEs-terrein

OlmenEs is verheugd om aan te kondigen dat twee nieuwe gebouwen op ons terrein in Appelscha zijn geopend: woonhuis Platanus en werkatelier Ilex. Deze nieuwbouwlocaties markeren een belangrijke stap in de uitbreiding en verbetering van onze zorg- en werkvoorzieningen voor bewoners met een verstandelijke beperking.

OlmenEs is verheugd om aan te kondigen dat twee nieuwe gebouwen op ons terrein in Appelscha zijn geopend: woonhuis Platanus en werkatelier Ilex. Deze nieuwbouwlocaties markeren een belangrijke stap in de uitbreiding en verbetering van onze zorg- en werkvoorzieningen voor bewoners met een verstandelijke beperking.

De namen voor deze gebouwen zijn zorgvuldig gekozen door de bewonersraad, samen de  nieuwe bewoners van de Platanus en verwanten. 

Platanus, Latijn voor plataan, symboliseert de beschutting en kalmte die het nieuwe woonhuis biedt. Ilex, de Latijnse naam voor hulst, staat voor kracht en bescherming, maar ook voor tederheid en zorg. Deze kernwaarden weerspiegelen de sfeer en functie van de gebouwen.


Platanus: Een nieuw thuis voor intensieve zorg

In Platanus wonen tien volwassenen die intensieve begeleiding nodig hebben. Het gebouw is ontworpen met een open binnentuin, wat bijdraagt aan een gevoel van veiligheid en rust. OlmenEs biedt een levensloopbestendige woonomgeving, wat betekent dat bewoners hier hun hele leven kunnen blijven wonen en werken. De bouw van Platanus op de plek waar 29 jaar geleden woonhuis de Es werd geopend, symboliseert de continuïteit van zorg die OlmenEs biedt.


Ilex: Een werkplek voor groei en verbinding

Ilex, het nieuwe werkgebouw, wordt vooral gebruikt door bewoners die deel uitmaken van de Bosgroep. Hier starten ze hun dag met een kop koffie voordat ze in het bos aan het werk gaan. Daarnaast dient het als werkatelier voor bewoners die extra zorg en aandacht nodig hebben, waaronder bewoners van Platanus.

Platanus

In de Platanus wonen 10 volwassenen die zeer intensieve begeleiding nodig hebben en is er een open binnentuin. Op OlmenEs kunnen volwassenen met een verstandelijke beperking in principe hun hele leven blijven wonen en werken. Het gebouw is op de plek gekomen waar OlmenEs 29 jaar geleden met woonhuis de Es de deuren opende.

Ilex

Het nieuwe werkgebouw wordt voornamelijk gebruikt door bewoners die werken in de Bosgroep. Ze drinken er koffie en gaan daarna weer aan de slag in het bos. Daarnaast is het een werkatelier voor meerzorgbewoners onder andere van woonhuis de Platanus.


Laatste blogberichten

100 jaar Heilpedagogiek en Sociaaltherapie: Vier met ons mee!

In 2024 vieren we een bijzondere mijlpaal: 100 jaar heilpedagogiek en sociaaltherapie vanuit de antroposofische mensvisie. Deze zorg voor mensen met een verstandelijke beperking heeft zich de afgelopen eeuw sterk ontwikkeld, soms in lijn met de maatschappelijke stroom, soms er dwars tegenin. Wat altijd overeind bleef, is de essentie van antroposofische zorg: de mens in zijn geheel zien en samen actief worden.

nieuwe bestuurder van OlmenEs

De Raad van Toezicht van OlmenEs is blij met de benoeming van Marieke Weersink als directeur – bestuurder voor OlmenEs. Zij is hiermee opvolger van Rob de Breij en begint per 1 september 2024 bij OlmenEs te Appelscha (Frl).